Controleer je Verslaving .nl is een site in samenwerking met PraatmetHans.nl.

 

Doel

Het doel ervan is om mensen te helpen om zelfstandig met beginnende verslavingen aan de slag te gaan. Om te informeren en om ervoor te zorgen dat mensen zichzelf kunnen helpen in een fase dat professionele hulp nog helemaal niet nodig is.
Als je ziet wat het slagingspercentage is van sommige van de reguliere verslavingszorg organisaties dan mag duidelijk zijn dat je er maar beter vroeg bij kan zijn. Want uiteindelijk zijn de stappen die van je gevraagd worden toch dezelfde. Dan kan je ze maar beter zetten met de mensen waar je van houdt en met je vriendenkring. Dan hoef je niet af te wachten tot e.e.a. zo ver uitgegroeid is dat je bij zwaarder verslaafden in een behandelgroep gaat komen.

Zie:

[controleerjeverslaving.nl]

[FORMULIEREN]

Route-kaart naar controle bij verslaving voorlopige versie

dicussiegroep [Google+]

[ controleerjeverslaving.nl ]

 

wat is "controle" (en hoe krijg je het?)

Iedere fatsoenlijke manager weet: Wanneer ik alleen maar bezig ben met management vanuit woorden als "angst" en "niet" en "fout" dan verlies ik na een tijdje alle controle over de werknemers. De leiders die invloed kunnen uitoefenen over hun afdelingen in plaats van macht, die komen niet met loze praat over verantwoordelijkheden terwijl ze ondertussen resources wegsnijden.
De bazen die de baas zijn in plaats van de baas spelen, die weten: "ik moet duidelijkheid scheppen over de dingen die ik wel wil, waardering geven over de dingen die goed gedaan worden en nadruk leggen op de moed om dingen anders aan te pakken.
Daadwerkelijke controle te hebben, dat heeft te maken met het bewaren van een evenwicht tussen het leren van fouten en het oefenen en toepassen van de dingen die je inmiddels geleerd hebt, vroeg genoeg en met aandacht voor veranderende omstandigheden, zowel in de wereld 'buiten' als voor degene(n) die het werk moeten doen.

Dat gaat op voor managers en dat gaat ook op voor selfmanagement en zelfcontrole

Als we dat serieus nemen en gebruiken "management" (afgeleid van het woord "manus" = hand "in de hand houden") als metafoor nemen voor het controleren van je verslaving, dan wordt ineens hel begrijpelijk dat de mensen niet zo ver komen als zij hun middel alleen maar proberen te controleren door "niet te gebruiken", "het niet te doen", door vooral streng te zijn en af te keuren en door angst te hebben voor de gedachte "verslaafd te zijn". En natuurlijk lukt het mensen vaak best wel een tijdje om gebruik en 'terugval' uit te stellen...
Maar helaas zie je vaak dat mensen toch wat méér nodig hebben dan "strengheid" en "wilkracht" en zie je na verloop van tijd controleverlies ontstaan als mensen het daarbij houden.

Deze site helpt u om zelf aan de slag te gaan om dingen wèl te gaan doen en zo controle terug te winnen.

Van harte levenskwaliteit gewenst,

Hans R.J. West

 


(en natuurlijk kan het altijd zijn dat het voor jou anders ligt.. er leiden veel wegen naar Rome... dus ik ben benieuwd wat jouw aanvullingen zijn, wat er voor jou werkt.

Last van verslaving? PraatmetHans .nl
Copyright 2012 Hans RJ West