PraatmetHans.nl

"craving" van 1 tot 10

geen vragen maar overzicht: 5 - 10 minuten

 

Trek (of "Craving") van 1 tot 10

Je kunt alle 'craving'/'trek' op één hoop gooien en kijken hoe intensief het voelt, je kunt ook kijken naar de verschillende soorten van trek die jij meemaakt.

   ƒ           ?            !           s           r          ∀  

cijfers geven aan trek

0 - Geen gedachten aan gehad, geen tijd en energie aan besteed, niet eens bij stil gestaan
1 - Je denkt er even aan maar het is eigenlijk gelijk voorbij
2 - Je denkt er iets langer aan, het vormt nog een probleem
3 - Je hebt lichte drang om gedrag te geven aan de trek van jouw verralving
4 - Je krijgt een beetje zin om te gaan gebruiken, je voelt dit nog niet aan je lijf
5 - Je voelt duidelijk de behoefte aan je middel.waarschijnlijk zijn er ook de eerste lichamelijke signalen
6 - Je krijgt zin om te gaan gebruiken, je gaat dit merken aan spanningen in jouw lijf, voldoende om zelfcontrole nodig te maken.
7 - De zin om te gebruiken wordt steeds sterker, de lichamelijke sensatie wordt sterker, zelfcontrolemaatregelen zijn nodig, noodplan dient opgestart te worden.
8 - De zin om te gebruiken wordt moeilijk te weerstaan, je voelt een sterke lichamelijke sensatie, er kunnen emotionele gevoelens ontstaan die gebruik in de hand werken, zelfcontrolemaatregelen zijn dringend nodig.
9 - De zin om te gebruiken is unmiddels echt moeilijk te weerstaan, je hebt hevige lichamelijke sensaties, je aandacht versmalt zich, er is vrijwel geen tijd meer en noodmaatregelen moeten zijn ingezet -waarschijnlijk met hulp van anderen-.
10- De zin om te gebruiken is bepalend voor je gedrag en je denken, je gaat gebruiken. Misschien baal je er van, misschien lijkt het zelfs een goed idee. De controlemaatregelen en het noodplan hebben je dus niet tegen gehouden (en als je dit niet wilt herhalen dan zal je dus dat noodplan of de trek-registratie of de risico-inschattingen willen veranderen).

 


(en natuurlijk kan het zijn dat het voor jou anders ligt. Als dat zo is, maak dan je eigen 'cijferlijst' raad ik aan -en doe me een lol en stuur 'm eens op a.j.b.? ik ben benieuwd-)

Last van verslaving? PraatmetHans .nl
Copyright 2012 Hans RJ West